Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Vulling

  Pel de ui en tenen look en snipper alles fijn. Snij de puntpaprika in 2, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een hete pan. Voeg de ui- en looksnippers en stukjes puntpaprika toe en bak mee tot alles gaar is. Kruid met oregano, peper en zout. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

 2. Tangzhong

  Verhit de melk, het water en de bloem al roerend in een steelpan tot je een papje bekomt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

 3. Deeg

  Doe de afgekoelde tangzhong met de rest van de ingrediënten, behalve de boter, in de kom van de keukenrobot. Mix 5 min met de deeghaak tot je een deeg bekomt. Doe de boter erbij en mix nog 8 à 10 min.

 4. Vorm het deeg tot een bal, leg het in een kom, dek af en laat 1 u 30 min rijzen tot het bijna verdubbeld is in grootte.

 5. Duw het deeg in, weeg het en verdeel in 12 gelijke delen. Rol elk deel op tot een bal. Leg op een bakplaat, dek af en laat 20 min rusten.

 6. Vet de bakvorm in.

 7. Rol elke deegbal uit tot een cirkel van 12 cm Ø, rol de randen wat verder uit en hou het midden dikker. Voeg de vulling en de kaas toe. Vouw de randen samen en knijp dicht. Rol tot een bolletje en leg in de bakvorm. Herhaal dit met alle deegballen tot de bakvorm vol ligt.

 8. Dek af en laat 30 min rijzen. Verwarm de oven voor op 190°C.

 9. Afwerking

  Klop het ei los en strijk het deeg in met het losgeklopte ei. Smelt de boter en meng met de honing.

 10. Zet in de voorverwarmde oven en bak 25 à 30 min tot de bovenkant goudkleurig is.

 11. Haal uit de oven en bestrijk met de gesmolten boter.

 12. Serveer met een lekkere tomatensaus.