Glasnoedelsalade PT30M 4 porties 200 g Go-Tan glasnoedels 250 g gemengd gehakt 4 sjalotten 250 g kerstomaatjes 2 bosjes koriander 20 Spar geroosterde cashewnoten 1 limoen 2 rode chilipepers 400 g gepelde scampi 1 el sriracha 7 el limoensap 6 eetlepels Thaise vissaus 2 kl suiker 1 el rijstazijn 1 el water 1 bleekselder hart

Glasnoedelsalade

014eab01c2e1a2595810eeb6febee807d9ad3f0833e839a0e1b7648482bf9c83.jpg

Kooktips

Het recept van Sriracha kan u ook op onze website vinden.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de glasnoedels gaar, giet af en laat uitlekken.

  2. Dressing

    Meng het limoensap met de vissaus, de rijstazijn, de sriracha, het water en de suiker en roer tot de suiker is opgelost.

  3. Dressing

    Proef en breng zo nodig verder op smaak met sriracha, vissaus, limoensap of suiker en zet opzij.

  4. Breng 150 ml water aan de kook en roer het gehakt hierin los.

  5. Voeg de scampi’s toe. Laat roze kleuren en laat nog 30 sec garen, afhankelijk van hoe groot ze zijn.

  6. Giet af en bewaar het kookvocht.

  7. Snij de kerstomaatjes in partjes en de selder met blaadjes fijn. Pel de sjalotten en snij in flinterdunne plakjes. Snij de pepertjes in fijne ringetjes.

  8. Hak de koriander grof.

  9. Doe de tomaatjes, sjalot, bleekselder en koriander in een grote kom en voeg de glasnoedels, de scampi’s en het gehakt toe.

  10. Schenk de dressing erover en schep het geheel goed door elkaar.

  11. Besprenkel, wanneer de salade te droog is, met het overgehouden kookvocht.

  12. Hak de cashewnoten grof en strooi over de salade. Verdeel de fijngesneden rode pepertjes erover.

  13. Serveer met in partjes gesneden limoen.