Groene gazpacho

12Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 2 stengels bleekselder met blad
  • 2 groene paprika’s
  • 2 komkommers
  • 3 sneetjes oudbakken witbrood (120 gr, zonder korstjes)
  • 1 groene chillipeper
  • 4 teentjes look
  • ½ koffielepel suiker
  • 150 g walnoten
  • 200 g jonge spinazie
  • 25 g verse basilicumblaadjes
  • 10 g peterselie
  • 4 eetlepels sherryazijn
  • 250 ml Spar Griekse olijfolie
  • 40 g Griekse yoghurt
  • 450 ml water
  • 250 g ijsblokjes
Recept

1. Spoel en reinig de verschillende groenten. Pel de teentjes look.
2. Hak de bleekselder, paprika’s, komkommer, brood, chilipeper en look grof.
3. Doe alles in een blender en voeg suiker, walnoten, spinazie, basilicum,
peterselie, azijn, olie, yoghurt, het grootste deel van het water, de helft van de ijsblokjes, zout en wat witte peper toe.
4. Pureer de soep glad. Doe er naar smaak nog wat water bij tot de soep de gewenste dikte heeft.
5. Proef en kruid bij indien nodig.
6. Dien de soep onmiddellijk op.

< naar recepten