Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook in licht gezouten water gaar. Giet af, laat drogen en doe ze opnieuw in de pot. Voeg de melk en 1 el boter / kg aardappelen toe en stamp tot puree.

  2. Schil de wortelen en snij in fijne stukjes.

  3. Verhit wat boter in een pan en wentel de wortelen erdoor. Blus met 50 ml water / kg aardappelen en laat verder stoven onder deksel. Roer met de jus door de puree. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.

  4. Verwijder de uiteindes van de boterboontjes en prinsessenbonen. Breng licht gezouten water aan de kook en kook de boontjes 6 min. Giet af en verfris met koud water.

  5. Schil de sjalot en snipper fijn. Schil de uien en snij in ringen.

  6. Verhit wat boter in een pan en bak de burgers 5 min aan beide zijden op een zacht vuur.

  7. Bak de uien licht bruin in boter.

  8. Laat de groene peperbollen uitlekken. Voeg de peper voor steak en de groene peperbollen bij de ui. Laat 1 min bakken.

  9. Bestrooi met bloem en roer goed door. Blus met de bruine fond en voeg de rundsbouillon toe. Laat kort koken tot een gebonden saus.

  10. Verhit wat boter in een pan en voeg de boontjes en sjalot toe. Laat de sjalot glazig bakken. Kruid met peper en zout.

  11. Serveer de puree met de boontjes en de burger. Lepel wat uiensaus erover en serveer.