Hamburger met wortelpuree, boontjes en ui

Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en kook in licht gezouten water gaar. Giet af, laat drogen en doe ze opnieuw in de pot. Voeg de melk en 1 el boter / kg aardappelen toe en stamp tot puree.
-
Schil de wortelen en snij in fijne stukjes.
-
Verhit wat boter in een pan en wentel de wortelen erdoor. Blus met 50 ml water / kg aardappelen en laat verder stoven onder deksel. Roer met de jus door de puree. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.
-
Verwijder de uiteindes van de boterboontjes en prinsessenbonen. Breng licht gezouten water aan de kook en kook de boontjes 6 min. Giet af en verfris met koud water.
-
Schil de sjalot en snipper fijn. Schil de uien en snij in ringen.
-
Verhit wat boter in een pan en bak de burgers 5 min aan beide zijden op een zacht vuur.
-
Bak de uien licht bruin in boter.
-
Laat de groene peperbollen uitlekken. Voeg de peper voor steak en de groene peperbollen bij de ui. Laat 1 min bakken.
-
Bestrooi met bloem en roer goed door. Blus met de bruine fond en voeg de rundsbouillon toe. Laat kort koken tot een gebonden saus.
-
Verhit wat boter in een pan en voeg de boontjes en sjalot toe. Laat de sjalot glazig bakken. Kruid met peper en zout.
-
Serveer de puree met de boontjes en de burger. Lepel wat uiensaus erover en serveer.