Hamburgerbroodje met beefburger, gekaramelliseerd witlof en boschampignons

Hamburgerbroodje met beefburger, gekaramelliseerd witlof en boschampignons

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Hamburgerbuns: doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot en kneed alles in 10 à 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed als je er een vliesje van kan trekken.

 2. Vorm een bal van het deeg en leg het deeg in een kom die ingevet is met wat zonnebloemolie. Draai het deeg rond zodat het volledig met een beetje olie is bedekt. Dek de kom af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur gedurende ± 1 uur rijzen tot het verdubbeld is in volume. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

 3. Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek en duw de lucht eruit. Verdeel het deeg in 9 gelijke stukjes. Bol de stukjes deeg op en laat ze afgedekt met ingevette plasticfolie gedurende ± 15 minuten rusten. Druk ieder deegbolletje met de palm van je hand plat.

 4. Bestrijk of besproei de bovenkant van de deegstukjes met water en strooi er sesamzaadjes over. Druk de sesamzaadjes met je hand vast in het deeg.

 5. Schik de deegstukjes een paar centimeter uit elkaar op een bakplaat met bakpapier en dek af met ingevette plasticfolie.

 6. Laat de broodjes bijna in volume verdubbelen gedurende ± 1 uur op kamertemperatuur. Ze zijn goed als de afdruk even zichtbaar blijft en langzaam terugveert wanneer je er met een natte vinger op drukt.

 7. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) of 200°C (hete lucht).

 8. Bak de broodjes in 15 minuten gaar en bruin. Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster. (*)

 9. Vulling broodje: reinig de boschampignons.

 10. Snij de kleine witlofstronkjes in twee en bak ze in 50 g hete boter. Laat ze kleuren op een middelmatig vuur, strooi de suiker erover en laat mooi karamelliseren.

 11. Bak de hamburgers in hete boter krokant en gaar. Kruid met peper en zout.

 12. Bak de champignons krokant in hete boter. Kruid eveneens met peper en zout.

 13. Snij de hamburgerbroodjes in twee. Beleg de bodem met de boschampignons, leg de gebakken hamburger erop. Werk af met het gekaramelliseerd witlof. Plaats de andere helft van het broodje erop. Steek er een prikker in om samen te houden.

 14. (*) Je kan het teveel aan broodjes na het afkoelen perfect invriezen.