Hartig gebak met schinckenspeck, mozzarella en artisjok

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Rol de bladerdeeg op en verdeel er de mosterd over.
-
Beleg de helft met de sneetjes schinckenspeck.
-
Pel de rode ui en snipper fijn. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij in 2.
-
Kleur de pijnboompitten in een droge koekenpan met antikleeflaag.
-
Verdeel de rode uisnippers, artisjokhelften en pijnboompitten over het spek.
-
Besprenkel met de olijfolie en strooi de gemalen mozzarella erover. Blijf op 1 cm van de rand. Kruid met peper en zout. Bestrijk de rand met olijfolie.
-
Vouw het deeg dicht en druk goed aan.
-
Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat gedurende ± 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
-
Haal uit de oven en snij in Bestrooi met de gemalen parmezaan en versier met wat blaadjes verse basilicum.