Haute dog met kippennuggets en gekaramelliseerde appel

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 piccolo's
  • 4 Spar kippenhaasjes
  • 2 Spar eieren
  • 50 g Boni Selection bloem
  • 100 g cornflakes
  • 1 el currypoeder
  • 1 Jonagold appel
  • 2 el Spar boter
  • 3 el fijne suiker
  • 100 g rode kool
  • 1 wortel
  • 20 g Boni Selection mayonaise
  • 20 ml Boni Selection melk
  • 50 ml ciderazijn
  • gezouten frietchips
Recept
  1. Schil de wortel en rasp met de kool fijn.
  2. Meng de kool, wortelen, mayonaise, melk, ciderazijn en 2 el fijne suiker in een mengkom. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Warm de oven voor op 180°C.
  4. Mix of kneus de cornflakes grof.
  5. Vul 3 diepe borden: 1 met bloem, 1 met 2 losgeklopte eieren en 1 met de cornflakes. Kruid de bloem met zout en het currypoeder en meng goed.
  6. Dep de kippenhaasjes droog met keukenpapier en paneer: haal eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door de cornflakes.
  7. Leg in een ovenschotel met bakpapier. Zet in de oven en bak 15 min.
  8. Was de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de rest in dikke frieten.
  9. Smelt de boter in een antikleefpan en bak de appelfrieten.
  10. Bestrooi met 1 el suiker en laat op een matig vuur karamelliseren. Draai regelmatig.
  11. Snij de piccolo’s open. Besmeer met wat mayonaise. Beleg met de appel en kippennuggets. Werk af met de koolsalade en frietchips.

< naar recepten