Hespenrolletjes met andijvie, kaassaus en puree

f1ae4e2b71b66a23840c1c7d087996468a89e2dedae0eb23f1b21f5c69fdd89e.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 1.0 kg Spar bloemige aardappelen 100.0 ml Boni melk nootmuskaat 1.0 el Spar boter

    Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en stamp met melk en boter tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  2. Ingrediënten: 1.0 andijvie

    Verwijder de buitenste bladeren en wat van de onderkant van de krop andijvie. Verdeel de krop in 8 stukken door telkens door de kern te snijden, zodat de bladeren niet uit elkaar vallen. Was en zwier droog.

  3. Verhit wat boter in een braadpan.

  4. Wentel de andijvie door de boter. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Laat 7 à 8 min onder deksel stoven.

  5. Ingrediënten: 300.0 g Spar gekookte hesp

    Rol de stukken andijvie in de gekookte hesp. Schik de hespenrolletjes naast elkaar in een ovenschotel.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Kaassaus

    Ingrediënten: 40.0 g bloem 40.0 g Spar boter

    Verhit boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat drogen.

  8. Ingrediënten: 500.0 ml Boni melk 150.0 g Spar gemalen gratinkaas

    Blus langzaam met de overige melk en roer met een klopper tot de melksaus gaat binden. Roer er gemalen kaas van het vuur door. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Ingrediënten: 100.0 g Spar gemalen gratinkaas

    Bedek de hespenrolletjes met de kaassaus en bestrooi met de overige gemalen kaas.

  10. Zet de ovenschotel 15 à 20 min in de voorverwarmde oven en serveer met de puree.