Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- September
- Groenten
Andijvie
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 1.0 kg Spar bloemige aardappelen 100.0 ml Boni melk nootmuskaat 1.0 el Spar boter
Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en stamp met melk en boter tot een fijne puree. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
-
Ingrediënten: 1.0 andijvie
Verwijder de buitenste bladeren en wat van de onderkant van de krop andijvie. Verdeel de krop in 8 stukken door telkens door de kern te snijden, zodat de bladeren niet uit elkaar vallen. Was en zwier droog.
-
Verhit wat boter in een braadpan.
-
Wentel de andijvie door de boter. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat. Laat 7 à 8 min onder deksel stoven.
-
Ingrediënten: 300.0 g Spar gekookte hesp
Rol de stukken andijvie in de gekookte hesp. Schik de hespenrolletjes naast elkaar in een ovenschotel.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Kaassaus
Ingrediënten: 40.0 g bloem 40.0 g Spar boter
Verhit boter in een sauspan. Roer de bloem erdoor en laat drogen.
-
Ingrediënten: 500.0 ml Boni melk 150.0 g Spar gemalen gratinkaas
Blus langzaam met de overige melk en roer met een klopper tot de melksaus gaat binden. Roer er gemalen kaas van het vuur door. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Ingrediënten: 100.0 g Spar gemalen gratinkaas
Bedek de hespenrolletjes met de kaassaus en bestrooi met de overige gemalen kaas.
-
Zet de ovenschotel 15 à 20 min in de voorverwarmde oven en serveer met de puree.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven