Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Smelt 2 el boter in een braadpan.

  3. Bak de kippenbouten krokant aan alle zijden en kruid met kippenkruiden.

  4. Leg in een ovenschotel en overgiet met het bakvet. Zet 40 min afgedekt in de voorverwarmde oven.

  5. Haal de kippenbouten uit de oven. Verwijder het vel en pluk het vlees van het bot. Hou het braadvet bij.

  6. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.

  7. Giet af en laat ‘drogen’ op een zacht vuur tot het vocht volledig verdwenen is.

  8. Voeg de melk en het braadvet van de kip toe en stamp tot puree. Kruid, indien nodig, met zwarte peper en zout.

  9. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij in grove stukken.

  10. Verhit 1 el boter in een kookpot en roer de appels erdoor.

  11. Blus met 1 dl water. Laat op een zacht vuur 20 à 25 min sudderen.

  12. Voeg de honing toe en laat nog 1 min garen. Stamp tot appelmoes.

  13. Plaats het kippenvlees op de bodem van een ovenschotel. Leg de appelmoes erbovenop en werk af met puree.

  14. Strooi het paneermeel erover en verdeel er enkele klontjes boter over.

  15. Bak 40 min in de voorverwarmde oven.