Hongaarse romige paprikakip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  2. Schil de paprika’s met een dunschiller en verwijder de steelaanzet en zaadjes. Snij het vruchtvlees in grove stukken.

  3. Snij de kip in blokjes van 2 x 2 cm.

  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes goudbruin.

  5. Laat de fijngesnipperde ui en look mee glazig bakken.

  6. Voeg de paprikastukjes en het paprikapoeder toe en roer om.

  7. Blus met kippenbouillon en vul aan met de tomatenblokjes.

  8. Laat 30 min afgedekt sudderen.

  9. Kook de parelcouscous gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en roer er wat olijfolie onder.

  10. Roer, vlak voor het serveren, de zure room en tapenade door de kip. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Serveer met de parelcouscous, wat basilicumblaadjes en partjes citroen.