Kalfsoester met witlofsushi, pommes fondantes, blauwe kaas, fijnproeverswitlof en oesterzwammen

Kalfsoester met witlofsushi, pommes fondantes, blauwe kaas, fijnproeverswitlof en oesterzwammen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Witlofsushi: snipper het witlof van 2 grote stronken fijn en stoof in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  2. Haal de grootste blaadjes van de andere 3 grote stronken witlof. Blancheer de blaadjes een paar min in gezouten water en laat uitlekken op een propere keukenhanddoek.

  3. Neem een vel plastic folie en leg de geblancheerde blaadjes witlof overlappend op elkaar op de plastic folie in de vorm van een rechthoek.

  4. Verdeel het gestoofde witlof over de blaadjes en rol op. Wikkel in plastic folie tot een dikke worst. Draai de uiteinden van de folie stevig vast. Plaats de rol in de koelkast voor ± 1 u.

  5. Pommes fondantes: schil de aardappelen en snij 3 à 4 dikke, ronde plakken uit de aardappelen.

  6. Laat 1 el boter smelten in een pan en leg de aardappelen in de boter. Laat 2 min bakken. Kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Laat op een zacht vuurtje garen.

  7. Doe 1 el boter en 2 el water in een pan. Leg hierin het fijnproeverswitlof. Kruid met peper en zout en dek af met bakpapier. Laat op een zacht vuur garen tot het water verdampt is.

  8. Bak de kalfsoester en oesterzwammen goudbruin in 1 el olijfolie en 1 el boter. Kruid met peper en zout.

  9. Snij de witlofrol in plakjes van 2 cm en verdeel over 2 borden. Zet de borden in de oven op 65°C om het witlof en de borden op te warmen.

  10. Werk het bord verder af met de kalfsoester, de oesterzwammen, het fijnproeverswitlof en de pommes fondantes. Verkruimel de blauwe kaas over het vlees.