Kipcurry met kefir en komkommertomatensalade

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kippenbouten
  • 500 ml kefiryoghurt
  • 2 el currypoeder
  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • zeste van 1 biocitroen
  • 1 rode ui
  • Boni Selection olijfolie
  • paar blaadjes verse koriander
Recept

1. Pel de ui en snij fijn. Bak samen met de kippenbouten aan in olijfolie. Kruid met peper, zout, currykruiden en de zeste van citroen.
2. Voeg de kefir toe en laat op een zacht vuur ± 35 à 40 min garen, tot de bouten gaar zijn.
3. Snij de komkommer, tomaten en rode ui in schijfjes. Kruid met peper en zout.
4. Meng wat citroensap en olijfolie onder de groenten. Werk af met fijngesneden koriander.
5. Serveer de kipcurry met de komkommer-tomatensalade en rijst.

< naar recepten