Kipfilet met risotto en citroensaus PT1H 4 porties 1 eidooier 3 eetlepels Spar olijfolie 1 teentje knoflook 25 g bloem 850 ml kippenbouillon 2 sjalotten peterselie 4 kippenfilets 300 g champignonmengeling (Parijse champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons) 240 g risottorijst 1 citroen (het sap) 50 g Spar boter 30 g Parmezaanse kaas

Kipfilet met risotto en citroensaus

8d0c785bfb6d844a197b39b51e9029d1a3afeea5f4ba9574ac7b961fa4377df3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Risotto: pel de sjalotten en het teentje look. Snipper beide fijn. Reinig de champignons en snij fijn. Warm 600 ml kippenbouillon op en hou warm. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Fruit de sjalot- en looksnippers. Giet de risottorijst erbij en roer om. Giet de warme kippenbouillon erbij en zet op een laag vuur. Laat gedurende 20 minuten garen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.

  2. Bak de champignons in een klontje boter. Kruid met peper en zout. Meng de gebakken champignons met 30 gr versgeraspte Parmezaanse kaas.

  3. Bak de kippenfilets aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  4. Citroensaus: smelt 25 g boter in een conische sauspan. Voeg 25 g bloem toe en meng goed. Giet 250 ml kippenbouillon erbij en klop tot een roux. Voeg 1 eigeel toe en het sap van 1 citroen. Kruid met peper en zout.

  5. Werk de risotto af met wat fijngesnipperde peterselie. Schep een hoopje risotto op het bord. Schik de kipfilet erbij. Werk af met de citroensaus.