sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Week de satéstokken in water.
-
Snij de stukken kip van het bot. Maak van elke karbonade 2 langwerpige stukken.
-
Pel de look en duw door de lookpers. Snij de chilipeper in stukjes.
-
Marinade: roer de ketjap manis, sriracha, vissaus, chilipeper en look onder elkaar. Breng 20 ml water met 20 g suiker aan de kook en roer door de andere ingrediënten. Giet over de kip en laat 1 nacht marineren.
-
Zeef de kip en laat de marinade inkoken tot een sausje.
-
Prik het kippenvlees in de lengte op de satéstokken.
-
Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel na kooktijd onder koud water.
-
Was de komkommer, verwijder de uiteinden en snij in linten tot aan de zaadlijsten.
-
Schil de wortel, verwijder de uiteinden en snij op in linten.
-
Meng de rijstnoedels met de komkommer- en wortellinten. Breng het geheel op smaak met sesamolie, vissaus, sojasaus, rijstazijn en 3 kl kristalsuiker.
-
Snij de pruimen overlangs door, verwijder de pit en snij in 8 delen.
-
Verwijder het groen van de lente-uitjes. Was en snij het wit in fijne, schuine plakjes.
-
Werk de salade af met fijngesnipperde koriander, stukjes pruim en lente-ui.
-
Gril de kipsaté 15 min op een matig hete barbecue.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven