Konijn met appeltjes en kriekbier

Konijn met appeltjes en kriekbier

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kwartjes.

  2. Verhit de boter in een stoofpot. Kruid de stukken konijn en kleur de stukken aan alle kanten aan. Haal het vlees uit de stoofpot.

  3. Voeg de uisnippers toe en laat kort stoven. Strijk de stukken konijn in met de mosterd. Leg boven de uisnippers. Overgiet met het kriekbier en voeg de bouillonketeltjes toe.

  4. Zorg ervoor dat alles onderstaat. Indien dit niet het geval is, voeg nog wat water toe.

  5. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur verder garen gedurende 30 minuten.

  6. Schik de appelpartjes en aardappelen rond het vlees. Laat nog 20 minuten verder garen.

  7. Spoel de peterselie en zwier droog. Pluk de toefjes peterselie en snipper fijn.

  8. Check of het vlees gaar en zacht is. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.