Konijnenbillen met Walsberger

Konijnenbillen met Walsberger

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de konijnenbillen met peper en grof zeezout. Smelt de boter in een Creuset stoofpot en laat goed heet worden. Bak het vlees aan alle kanten aan gedurende ± 5 minuten.

  2. Pel de uien en snij in grove stukken. Reinig de champignons en snij in stukjes. Voeg de uien en champignons toe aan het vlees en bak ze even mee.

  3. Strooi de bloem over het geheel. Blus met Walsberger.

  4. Breng alles op smaak met een weinig peper, zeezout en het kruidentuiltje.

  5. Roer alles grondig door elkaar.

  6. Giet de balsamicoazijn, wildbouillon, suiker en het water bij elkaar. Roer de suiker los. Giet het mengsel bij het vlees en roer nog even alles door elkaar.

  7. Laat op een klein vuurtje gedurende 1 uur 30 minuten tot 2 uur sudderen (zonder deksel).

  8. Serveer met gestoofd witlof en gebakken kroketjes.

  9. Je kan het Walsberger bier vervangen door een ander donker bier, zoals Westmalle Dubbel of Leffe Bruin.