Hoe verwarm ik bepaalde gerechten in de microgolf?
Schuif jij enkel kant-en-klare gerechten in de microgolf? Zonde! Want eens je het microgolfkoken onder de knie hebt, zet je supersnel een verse maaltijd op tafel.
Microgolfgroenten
Groenten gaar je snel in de microgolf:
- Leg ze fijngesneden, met of zonder vocht, in een kom.
- Roer er wat olie, water of boter door en zet het deksel scheef erop.
- Na 10 min op de hoogste stand zijn de groenten klaar.
Microgolfkrokantje
Een ham- of spekkrokant maken?
- Leg de sneetjes tussen bakpapier.
- Dek af met een tweede laag bakpapier.
- Warm 1-3 min op de hoogste stand op.
Microgolfpasta
Pasta klaarmaken maar geen zin om te wachten tot het water kookt?
- Doe wat pasta in een kom.
- Voeg water toe zodat de pasta een paar centimeter onder water staat.
- Dek de kom af en warm 10 min op de hoogste stand op.
Microgolfpuree
Puree uit de microgolf maak je in een handomdraai:
- Warm kleine blokjes aardappelen en enkele el water 15 min op de hoogste stand op.
- Prak fijn en voeg een klontje boter toe, zodat je puree lekker smeuïg wordt.
Microgolfcake
Een kopje is de perfecte bakvorm voor een cakeje.
- Giet het deeg in het kopje.
- Wacht 4 minuten en je cakeje is klaar. Uitlepelen maar!