Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: los de gist op in het lauwwarm water.

  2. Kneed de bloem met 25 ml zonnebloemolie, de Griekse yoghurt, het lauwwarme gistwater en de suiker.

  3. Meng er halfweg het kneedproces het zout onder.

  4. Vet de bol deeg in met wat zonnebloemolie.

  5. Leg de bol in een mengkom en dek af met een handdoek.

  6. Laat op een tochtvrije plaats 30 min rijzen.

  7. Emondeer de tomaten. Verwijder het kroontje en maak een kleine inkeping aan de onderkant van de tomaten. Dompel ze 10 sec onder in kokend water en leg ze onmiddellijk in ijskoud water. Verwijder de pel. Snij ze in 4.

  8. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en chilipeper.

  9. Pel de ui en snij grof.

  10. Mix de tomaten met de chilipeper, ui, rode paprika, tomatenpuree en harissa. Meng onder het gehakt en kneed tot een smeerbare massa.

  11. Warm de oven voor op 200°C.

  12. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen en rol ze zo dun mogelijk uit op een bebloemd oppervlak.

  13. Smeer de gehaktmengeling dun uit over de 4 pizza’s.

  14. Bak de pizza’s 10 min in de voorverwarmde oven.

  15. Beleg in het midden met rauwkost, platte peterselietakjes en looksaus.

  16. Rol op tot een wrap. Werk af met wat platte peterselie.