Lasagne met broccolisaus

Lasagne met broccolisaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de roosjes van de broccoli en de steel in stukken.

  2. Kook de broccoli gaar in groentebouillon. Laat afkoelen en mix in de blender.

  3. Snij de ui fijn en stoof aan in 1 el olijfolie.

  4. Voeg het gehakt bij de ui en bak mee. Kruid met peper en zout. Meng de bloem onder het gehakt en laat kort meebakken.

  5. Voeg de saus bij het gehakt en 100 g gemalen kaas. Breng aan de kook en laat de saus indikken.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een vuurvaste schotel in met olijfolie en saus.

  7. Leg 3 lasagnevellen op de saus. Lepel saus over de lasagnevellen tot deze volledig bedekt zijn en strooi wat gemalen kaas over de saus.

  8. Herhaal dit nog 3 maal en eindig met saus en wat gemalen kaas.

  9. Snij de tomaten in schijfjes en verdeel over de lasagneschotel. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm.

  10. Bak de lasagne gaar in de voorverwarmde oven gedurende ± 25 à 30 min.