Le pagnon

8Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Spar bloem
  • 100 g Spar boter
  • 30 g verse gist
  • 2 Spar eieren
  • mespuntje zout
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 150 g blonde basterdsuiker
  • kopje zwarte koffie
Recept

1. Verkruimel de gist in 2 dl lauw water en roer los. Smelt de boter in de microgolfoven.
2. Klop de eieren los.
3. Doe de bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de gesmolten boter, het losgeklopte ei, de kristalsuiker en de opgeloste gist. Meng door elkaar met een garde tot een homogeen deeg. Voeg zout toe en meng nogmaals.
4. Vorm een bol van het deeg en laat 1,5 uur rijzen op een warme plaats.
5. Verwarm de oven voor op 180°C.
6. Borstel de springvorm in met boter en stort het deeg erin. Laat het nog een half uur rijzen.
7. Maak met je vingers gaten in het deeg, zonder de bodem te raken. Verdeel de basterdsuiker over het deeg, blijf van de rand.
8. Besprenkel met koffie. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 35 minuten gaar.
9. Serveer lauw of afgekoeld.

< naar recepten