Millefeuille van witloof en tonijnboter

3cf81319466fc514257fd2107efbc52c85c5a4480f854b2a45339bef6579284e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de witloofstronk en trek de blaadjes los. Spoel en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Laat de tonijn uitlekken en verkruimel de tonijn. Snij de boter in stukjes en laat op kamertemperatuur komen. Mix de boter met de tonijn tot een homogene massa.

  3. Laat de eetlepel kappertjes uitlekken, hak ze fijn en meng ze onder de tonijnboter. Kruid bij met peper en zout.

  4. Vul elk blaadje met een beetje tonijnboter en schik telkens 3 à 4 blaadjes op elkaar. Druk lichtjes aan. Herhaal dit tot alle blaadjes zijn opgebruikt.

  5. Rol elke millefeuille in wat plasticfolie en plaats voor minstens 1 uur in de koelkast.

  6. Haal enkele minuten voor het opdienen de millefeuilles uit de koelkast en snij in stukken.

  7. Schik op een bord en werk af met enkele dotjes fijne mosterd.

  8. Tip: je kan dit ook bereiden met dunne plakjes rauwe courgette en de tonijn kan vervangen worden door sardienen.