Oosterse tartaar met maatjes

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 stuks maatjes
  • 1 stuks groene appel
  • 4 stuks lente-uitjes
  • 2 stuks stengels citroengras
  • een halve komkommer
  • 4 el Spar maïsolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 bosje koriander
  • g
Recept

1. Steek het klokhuis uit de appel en snij het vruchtvlees met de schil in kleine blokjes. Besprenkel met citroensap en 1 koffielepel water.
2. Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Schep door de appelblokjes.
3. Hak de koriander fijn. Meng de azijn met de olie en kruid met peper en zout.
4. Verwijder de harde bladeren van het citroengras en snipper de kern heel fijn. Meng door de tartaar. Schep de dressing en de koriander er ook door. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat een half uur rusten in de koelkast.
5. Schik de maatjesfilets in een serveerring. Vul op met de tartaar en serveer onmiddelijk.

< naar recepten