Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet 1 l water in een grote kom en voeg ± 10 ijsblokjes toe. Zet opzij.

  2. Snij de kipfilet in plakjes van ½ cm dikte.

  3. Pel de ui en look. Snij de ui in plakjes en hak de look fijn.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Schil de wortel. Snij zowel de paprika als de wortel in julienne. Snij ½ spitskool fijn.

  5. Blancheer de sugarsnaps en spitskool gedurende 5 min in een grote kookpot. Dompel ze daarna meteen onder in een kom met ijskoud water.

  6. Voeg in dezelfde kookpot ½ kl zout en de noedels toe. Kook 2 min minder lang dan de verpakkingsinstructies aangeven. Zeef het water uit de pot en voeg 1 el olijfolie toe aan de noedels. Zet opzij.

  7. Verhit 1 el olie in een grote wok of kookpot op middelhoog vuur. Bak de chorizo ± 1 min aan elke kant en zet apart. Deze wok of kookpot gebruik je ook voor al de volgende stappen.

  8. Bak de scampi’s 1 min aan elke kant en zet ze dan apart.

  9. Fruit de ui en look in 1 el olie. Laat de plakjes kip nog 2 min meebakken. Voeg de wortel en paprika toe.

  10. Roer de sojasaus, vissaus, suiker en oestersaus door elkaar en voeg toe.

  11. Giet de kippenbouillon erbij en laat even koken. Laat het dan zo’n 7 à 10 min pruttelen op een lager vuurtje.

  12. Vermeng maïzena met 1 el water in een kopje en roer, totdat er geen klonters meer zijn.

  13. Voeg toe aan de bouillon om hem wat dikker te maken.

  14. Snipper de peterselie fijn. Voeg de noedels, chorizo, scampi's en peterselie toe. Kook gedurende 2 min.

  15. Voeg de geblancheerde groenten toe en kook nog 1 à 2 min. Kruid naar smaak met nog wat peper en zout.

  16. Garneer met fijngesneden lente-ui en kwartjes citroen.