Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Maal de walnoten fijn.

  2. Zeef de bloem boven een kom, voeg de rest van de droge ingrediënten en de zeste van sinaasappel toe en klop goed door elkaar.

  3. Snij de boter in kleine blokjes.

  4. Werk de smout en boter met de hand door de bloem tot een kruimelig deeg. Als het vet begint te smelten, zet het deeg dan 10 min koel.

  5. Klop de honing door de eidooier en voeg toe.

  6. Maak een bal van het deeg en rol uit tot een lap van ½ cm dik. Werk snel en bestrooi met wat bloem als het deeg aan de rol kleeft.

  7. Bestuif de gravure van een klassiek whiskyglas met bloem en druk patroontjes in het deeg. Steek er ronde koekjes uit.

  8. Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 30 min in de koelkast.

  9. Verwarm de oven voor tot 125°C en bak de koekjes gaar in 30 à 40 min zonder ze te laten kleuren.

  10. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.