Pasta met bloemkool, kip en pecorino

4Wild/Gevogelte30minPrint
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 100 g pecorino
  • Boni Selection olijfolie
  • 25 cl Spar room
  • 250 g pastaschelpen
  • 300 g kippenfilets
  • 25 cl water
  • bieslook
Recept
  1. Snij de bloemkool in plakjes. Pel de sjalot en snij in fijne ringetjes. Pel en pers de look.
  2. Verkruimel het brood in een hakmolentje. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak het broodkruim goudbruin. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout en rasp ½ van de pecorino erover. Haal uit de wok.
  3. Snij de kip in stukjes en kruid met versgemalen zwarte peper en zout.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in de wok en bak de kippenblokjes goudbruin en gaar. Haal uit de wok en zet opzij.
  5. Doe wat extra olie in de wok en roerbak de bloemkool, sjalot en look. Laat licht karamelliseren.
  6. Overgiet met de room en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg het vlees toe.
  7. Kook de pasta halfgaar in licht gezouten water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg toe aan de saus. Giet 25 cl kookwater van de pasta bij de saus en laat de pasta verder garen in de saus. Op die manier neemt de pasta alle smaken op.
  8. Werk af met het gebakken broodkruim en rasp de rest van de pecorino erover.
  9. Snipper de bieslook fijn en werk de pasta hiermee af. Serveer.
< naar recepten