Pasta met Flower Sprouts, ansjovis en gepocheerd ei

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g spaghetti
  • 400 g Flower Sprouts
  • 8 Spar gezouten ansjovisjes op olie
  • 1 teentje look
  • zeste van 1 citroen
  • sap van ½ citroen
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 4 Spar eieren
  • 1 dl azijn
  • Spar boter
Recept

1. Snij de houterige uiteinden van de Flower Sprouts en spoel ze grondig schoon.
2. Snij de ansjovis in stukjes.
3. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.
4. Breng een kookpot met licht gezouten water aan de kook.
5. Blancheer de Flower Sprouts beetgaar, schep uit het water en laat uitlekken.
6. Smelt een klont boter in een kookpot, voeg de olie van het blikje ansjovis toe.
7. Voeg de plakjes look en de helft van de zeste toe. Laat de ansjovisjes erin smelten en de look zacht worden.
8. Haal van het vuur en voeg de rest van de zeste en het sap toe.
9. Schep de Flower Sprouts erdoor en kruid met versgemalen zwarte peper.
10. Breng een pan met 2 liter water aan de kook en voeg de azijn toe. Breek een ei in een kommetje. Roer met een garde een draaikolk in het kokende water, hou het water tegen de kook aan en laat het ei erin glijden. Laat verder garen tot het eiwit gestold is. Schep uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
11. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en schep door de Flower Sprouts.
12. Verdeel over voorverwarmde borden en schik het gepocheerde eitje erop.
13. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.

< naar recepten