Pastinaaksoep met appeltjes en curry

Selder , Eieren , Gluten , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en snij grof.
-
Bind de takjes tijm en salie samen met keukentouw.
-
Schil de pastinaken en appels, verwijder het klokhuis van de appels en snij alles in stukken.
-
Verhit een scheut olie in een pot en stoof de ui- en pastinaakstukken aan. Voeg de appel toe en kruid met currypoeder, peper en zout.
-
Overgiet met fond en 750 ml water, leg de kruiden erbij en breng aan de kook. Laat 20 min garen.
-
Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Kruid met curry, peper en zout.
-
Snij het brood in blokjes en bak krokant en goudbruin in een scheutje olijfolie.
-
Serveer de soep en werk af met de croutons.