Pittige oosterse scampisoep

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking Spar pikante wokgroenten
  • 150 g kastanjechampignons
  • 50 g sluimererwten
  • 3 eetlepels Thaise groene currypasta
  • 5 dl kokosmelk
  • 4 dl visbouillon met Piet Huysentruyt bouillon
  • 300 g gekookte witte rijst
  • 250 g scampi’s (diepvries)
  • Spar zonnebloemolie
Recept

1. Pel de scampi’s, snij ze in de lengte net niet middendoor en verwijder het darmkanaal.
2. Snij de champignons in 4. Verwarm de olie in een wok en roerbak de groenten, champignons en sluimererwten beetgaar. Haal ze uit de pan.
3. Roerbak vervolgens de currypasta in de wok en voeg de kokosmelk en bouillon eraan toe. Roer alles los en breng aan de kook.
4. Voeg de scampi’s toe en laat garen. Schep de groenten en rijst erdoor en laat alles doorwarmen.
5. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten