Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar. Giet af en laat uitlekken. Pel de ui. Snij aardappelen, ui en vlees in kubusjes van gelijke afmetingen.

  2. Bak de spekblokjes krokant in boter. Haal ze uit de pan. Bak de aardappelblokjes in het overgebleven braadvet goudbruin. Haal de aardappelblokjes uit de pan. Smelt nu wat extra boter in de pan en stoof de uistukjes erin. Voeg de vleesblokjes toe en bak bruin in 5 minuten.

  3. Draai het vuur lager en voeg spekblokjes en aardappelen toe. Schep goed om. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Gepocheerde eieren: breng 2 liter water met de azijn aan de kook. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat; hou het water tegen het kookpunt aan. Laat 1 ei in het water glijden; laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is. Haal het ei met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat het ei uitlekken op keukenpapier. Herhaal het proces tot alle eieren gepocheerd zijn.

  5. Verdeel de pytt i panna over borden. Leg een gepocheerd ei erbovenop. Snij de gekookte rode bietjes in plakjes en serveer ze erbij.