Ribbetjes met barbecuesaus

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1,2 kg vleesribben
  • 1 liter Spar vleesbouillon
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 2 geperste teentjes look
  • 1 fijngesneden chilipepertje
  • 2 eetlepels Spar olijfolie
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 50 g Spar tomatenpuree
  • 1,5 pollepel Spar kippenbouillon
  • 1 koffielepel harissa
  • sap van 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 75 ml appeldiksap
Recept

1. Kook de ribben op 50 minuten gaar in vleesbouillon.
2. Stoof de ui, geperste look en fijngesnipperde chili aan in olijfolie. Bestrooi met suiker en laat licht karamelliseren. Blus met azijn en roer de tomatenpuree eronder.
3. Overgiet met de bouillon en voeg het kaneelstokje toe. Roer de harissa en het limoensap erdoor. Laat 15 minuten pruttelen.
4. Vis het kaneelstokje eruit en voeg het appeldiksap toe. Breng op smaak met peper en zout. Mix tot een gladde saus.
5. Bestrijk de gare ribben met barbecuesaus en gril ze 6 à 8 minuten aan elke kant op de barbecue.
6. Serveer met de rest van de saus.

< naar recepten