Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en teentjes look. Schil de wortel en reinig de selder. Snij de ui, look, selder en wortel in kleine stukken en fruit aan in veel olijfolie.

  2. Reinig de savooi en snij fijn. Voeg de fijngesneden savooi bij de andere groenten.

  3. Pel de tomaten en snij ze in kleine stukken.

  4. Voeg de tomaten met de kruiden, het water en de bouillonblokjes bij de groenten.

  5. Kruid met peper en zout en laat de soep 25 à 30 min op een zacht vuurtje sudderen.

  6. Verwarm de oven voor op 190°C.

  7. Voeg de uitgelekte bonen toe, als de groenten gaar zijn.

  8. Verdeel ½ van het brood over de vuurvaste schotels. Lepel ½ van de soep erover. Verdeel de andere sneden brood over de vuurvaste schotels. Lepel de resterende soep erover. Kruid nog eens met peper en zout. Sprenkel 1 el olijfolie over elke portie soep en werk af met 1 el geraspte kaas per portie.

  9. Gratineer 5 à 10 min in de voorverwarmde oven.