Roodbaars met frisse roomsaus, gewokte juliennegroenten en pommes duchesse

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen op het vuur. Plet tot een fijne puree. Roer de eidooiers, 40 g boter, wat zwarte peper, wat zout en wat nootmuskaat erdoor.

  2. Doe de massa in een spuitzak met kartelmond en spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze voor het serveren 15 à 20 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 220°C.

  3. Pel de sjalot en snipper fijn. Bak glazig in boter in een sauspan.

  4. Roer de uitgelekte kappertjes erdoor. Blus met kippenbouillon en room en laat inkoken tot de gewenste sausdikte. Breng op smaak met zwarte peper, zout en citroensap.

  5. Schil de wortels en spoel de courgette en prei. Snij de wortels, courgette en het wit van de prei in julienne.

  6. Verhit wat arachideolie in een wok. Roerbak de juliennegroenten beetgaar en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verhit wat boter in een antikleefpan. Bak de roodbaarsfilet 2 min, draai om en zet het vuur uit. Kruid elke zijde met zwarte peper en zout.

  8. Schik de gewokte juliennegroentjes in het midden van het bord. Serveer de vis erop. Zet de pommes duchesse ernaast en werk af met de roomsaus.

  9. Snij de citroen in schijfjes en schik bij de vis. Werk het gerecht af met wat dille.