Salad in a jar: aardappelsalade met hesp en honingmosterddressing

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in fijne blokjes (1 x 1 cm).
-
Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 7 min, giet af en verfris in een zeef onder koud stromend water.
-
Snipper de bieslook fijn. Roer samen met de zure room door de aardappelblokjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en snij de bonen in stukjes van 1 cm.
-
Snij de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Blancheer de boontjes 3 min in licht gezouten water en de erwten 2 min. Giet af en verfris onder koud stromend water.
-
Snipper de bladpeterselie fijn. Meng met de prinsessenbonen, erwten en komkommer.
-
Doe de aardappelen in de bokaal en schik de groenten erop. Werk af met de gekookte hamreepjes.
-
Dressing
-
Meng de honing met de graantjesmosterd, Griekse yoghurt en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Neem de dressing apart mee en roer vlak voor het serveren door de salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders