Salad in a jar: aardappelsalade met hesp en honingmosterddressing

Salad in a jar: aardappelsalade met hesp en honingmosterddressing

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in fijne blokjes (1 x 1 cm).

  2. Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 7 min, giet af en verfris in een zeef onder koud stromend water.

  3. Snipper de bieslook fijn. Roer samen met de zure room door de aardappelblokjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en snij de bonen in stukjes van 1 cm.

  5. Snij de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm.

  6. Blancheer de boontjes 3 min in licht gezouten water en de erwten 2 min. Giet af en verfris onder koud stromend water.

  7. Snipper de bladpeterselie fijn. Meng met de prinsessenbonen, erwten en komkommer.

  8. Doe de aardappelen in de bokaal en schik de groenten erop. Werk af met de gekookte hamreepjes.

  9. Dressing

    Meng de honing met de graantjesmosterd, Griekse yoghurt en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Neem de dressing apart mee en roer vlak voor het serveren door de salade.