Salad in a jar: aardappelsalade met hesp en honingmosterddressing

675470d8d0002a32a9e48705bd7f32b9117e78347646c7743b5347f476be434a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 800.0 g Spar vastkokende aardappelen

    Schil de aardappelen en snij in fijne blokjes (1 x 1 cm).

  2. Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 7 min, giet af en verfris in een zeef onder koud stromend water.

  3. Ingrediënten: 100.0 g Boni zure room 0.3 plantjes bieslook

    Snipper de bieslook fijn. Roer samen met de zure room door de aardappelblokjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Ingrediënten: 200.0 g prinsessenbonen

    Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en snij de bonen in stukjes van 1 cm.

  5. Ingrediënten: 0.3 komkommers

    Snij de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm.

  6. Blancheer de boontjes 3 min in licht gezouten water en de erwten 2 min. Giet af en verfris onder koud stromend water.

  7. Ingrediënten: 200.0 g prinsessenbonen 200.0 g erwtjes 0.3 komkommers 0.5 plantjes platte peterselie

    Snipper de bladpeterselie fijn. Meng met de prinsessenbonen, erwten en komkommer.

  8. Ingrediënten: 200.0 g Spar gekookte hamreepjes

    Doe de aardappelen in de bokaal en schik de groenten erop. Werk af met de gekookte hamreepjes.

  9. Dressing

    Ingrediënten: 50.0 g Boni honing 30.0 g Boni graantjesmosterd 100.0 g Boni Griekse yoghurt 20.0 ml Boni Selection Griekse olijfolie

    Meng de honing met de graantjesmosterd, Griekse yoghurt en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Neem de dressing apart mee en roer vlak voor het serveren door de salade.