Salad in a jar: aardappelsalade met hesp en honingmosterddressing

Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 800.0 g Spar vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snij in fijne blokjes (1 x 1 cm).
-
Breng gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Kook 7 min, giet af en verfris in een zeef onder koud stromend water.
-
Ingrediënten: 100.0 g Boni zure room 0.3 plantjes bieslook
Snipper de bieslook fijn. Roer samen met de zure room door de aardappelblokjes. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Ingrediënten: 200.0 g prinsessenbonen
Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en snij de bonen in stukjes van 1 cm.
-
Ingrediënten: 0.3 komkommers
Snij de komkommer in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Blancheer de boontjes 3 min in licht gezouten water en de erwten 2 min. Giet af en verfris onder koud stromend water.
-
Ingrediënten: 200.0 g prinsessenbonen 200.0 g erwtjes 0.3 komkommers 0.5 plantjes platte peterselie
Snipper de bladpeterselie fijn. Meng met de prinsessenbonen, erwten en komkommer.
-
Ingrediënten: 200.0 g Spar gekookte hamreepjes
Doe de aardappelen in de bokaal en schik de groenten erop. Werk af met de gekookte hamreepjes.
-
Dressing
Ingrediënten: 50.0 g Boni honing 30.0 g Boni graantjesmosterd 100.0 g Boni Griekse yoghurt 20.0 ml Boni Selection Griekse olijfolie
Meng de honing met de graantjesmosterd, Griekse yoghurt en olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Neem de dressing apart mee en roer vlak voor het serveren door de salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven