Sandwich met angussteak, chimichurri en aardappelchips

Sandwich met angussteak, chimichurri en aardappelchips

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees met peper en zout.

 2. Verwarm de pan op hoog vuur en schroei het vlees dicht gedurende enkele min. Keer het vlees om en schroei ook de andere zijde dicht. Verlaag het vuur en voeg een klontje boter en de look toe. Laat het vlees verder garen. Haal uit de pan en hou warm. Snij het vlees in kleine sneetjes.

 3. Bak de ciabattabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen en snij middendoor.

 4. Gekonfijte uien

  Pel de rode uien en snij in fijne ringen. Smelt een klont boter in een pot en laat de uiringen garen gedurende 15 à 20 min.

 5. Tartaarsaus

  Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de augurk en kappertjes in kleine stukjes. Snij wat dille en bieslook fijn. Meng deze ingrediënten met de mayonaise en werk af met wat citroensap. Kruid met peper en zout.

 6. Chimichurri

  Pel en pers de look. Pel de sjalot en snipper fijn. Snij de piccantinapeper doormidden, verwijder de zaadjes en snij fijn. Snij de kruiden fijn. Meng alle ingrediënten. Voeg extra olijfolie of azijn toe naar smaak. Kruid met peper en zout.

 7. Chips

  Schil de aardappelen en snij met een mandoline in zo dun mogelijke plakjes. Bak gedurende 7 tot 10 min in de friteuse op 180°C. Kruid met zout en oregano.

 8. Doe tartaarsaus op de onderste helft van het ciabattabroodje, leg hierop de kleine sneetjes vlees. Giet er wat chimichurri op, leg de aardappelchips erop met daarboven gekonfijte uien en werk af met wat veldsla. Leg het bovenste deel erop en steek alles vast met een prikker