Scampihapje met limoenboter
Kookgerei
Brochettestokjes (1)
Schaaldieren , Vis , Lactose , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Limoenboter:
-
Snipper 1/2 van de krulpeterselie en de dragonblaadjes fijn. Pel en snipper de sjalot.
-
Meng de boter met de groene kruiden, sjalot, pilipili en geraspte zeste van ½ limoen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol de boter in plasticfolie tot een worst en laat opstijven in de koelkast.
-
Pel de scampi’s en verwijder de darm. Steek telkens 2 scampi’s op een satéstokje.
-
Pel de look en pers fijn. Snipper de rest van de peterselie fijn. Pers het sap van ½ limoen.
-
Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.
-
Verhit wat zonnebloemolie met de look en chilipeper in een pan.
-
Bak de scampi’s mooi bruin aan beide zijden. Blus met het limoensap. Kruid met cajunkruiden.
-
Snij de boter in dunne schijfjes.
-
Serveer de scampi’s heet met de limoenboter. Werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders