Scandinavische vistaart

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg het pumpernickelbrood op de bodem van de springvorm. Verdeel het brood zodat de bodem bedekt is en druk lichtjes aan.

  2. Week het gelatineblaadje in ruim water.

  3. Vet de randen van de springvorm in met een plantaardige olie (bv. zonnebloemolie).

  4. Meng de roomkaas met de yoghurt, zure room, dille en mosterd. Kruid met peper en zout.

  5. Snij de gerookte makreelfilets zonder vel, de zalm en de heilbot in kleine stukken. Meng onder het roomkaasmengsel.

  6. Verwarm het citroensap en los het blaadje gelatine op in het citroensap en voeg toe aan het roomkaasmengsel.

  7. Bedek het brood met de vulling en strijk de bovenkant glad met een spatel. Laat ± 2 u opstijven in de koelkast.

  8. Haal de vistaart uit de frigo en ontvorm ze.

  9. Werk de bovenkant af met de preischeuten en de rivierkreeftjes.

  10. Werk de buitenkant van de taart af met de asperges. Plaats de asperges rechtop tegen de rand van de taart.