Schwäbische Maultaschen (ravioli met vlees, ui en spinazie)

Schwäbische Maultaschen (ravioli met vlees, ui en spinazie)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Meng de bloem met 3/5 van de eieren en olijfolie. Kneed tot een glad deeg.

  3. Vulling:
  4. Snipper 1/2 van de uien fijn.

  5. Verhit wat boter in een pan en bak de spekblokjes met de ui. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Mix fijn in een hakmolen.

  6. Scheur het brood in stukken.

  7. Meng de filet americain met het varkensgehakt, kalfsgehakt, het gemixte spek en het oud brood, 2/5 van de eieren en het eigeel. Laat rusten in de koelkast.

  8. Rol het deeg heel fijn uit (dit gaat het makkelijkst met een pastamachine). Leg het uitgerolde deeg op wat bloem tegen het kleven.

  9. Verdeel het deeg in rechthoekige stukjes van 8 x 4 cm. Leg ruim wat vulling in het midden van een stuk deeg en bedek met een tweede stuk. Lijm beide stukken op elkaar met een beetje water.

  10. Breng de rundsbouillon aan de kook en kook de deegpakjes 10 min in de bouillon.

  11. Pel 1/2 van de uien en snij in ringen. Verhit wat boter in een pan. Bak de ui mooi bruin.

  12. Snipper de bieslook fijn.

  13. Serveer de deegpakjes en wat bouillon in een diep bord.

  14. Werk af met gebakken ui en gedroogde uitjes. Strooi wat bieslook erover.