Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 150°C.

  2. Kook de eieren 6 min halfhard in water met een scheutje azijn. Verfris in koud water. Pel de eieren voorzichtig.

  3. Haal het vlees uit de boerenworst. Meng 1 el worcestersaus door het gehakt.

  4. Wikkel elk ei volledig in met het gehakt en draai door het paneermeel.

  5. Frituur de vogelnestjes op 180°C bruin. Bak ± 5 min verder in de voorverwarmde oven.

  6. Pickles

    Snij de bloemkool in kleine roosjes. Pel de sjalot en snij in ringen. Schil de wortel en snij in kleine stukken. Verwijder de dikke nerven van de selder met een dunschiller en snij in kleine stukken.

  7. Kook de suiker met de kurkuma, azijn, water en snuifje zout op. Voeg de versneden groentjes toe.

  8. Meng de maïzena met 2 el water. Voeg toe aan de pickles en laat alles kort doorkoken.

  9. Giet de pickles in een bokaal en laat afkoelen.

  10. Serveer de warme vogelnestjes met de huisbereide pickles en wat graantjesmosterd.