Schaaldieren , Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de bladeren van de sla los en hou 4 kleine knapperige slablaadjes opzij voor de afwerking. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.
-
Smelt de boter in een kookpot en fruit de uien aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken onder gesloten deksel.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
-
Laat 10 minuten doorkoken en mix de soep. Breng op smaak met room, peper en zout.
-
Breng 1 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes in kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 eitje in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de eitjes.
-
Verdeel de soep over borden. Leg in elk bord een slablaadje, verdeel de garnaaltjes erover en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven