Soep van kropsla met grijze garnalen

Soep van kropsla met grijze garnalen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de bladeren van de sla los en hou 4 kleine knapperige slablaadjes opzij voor de afwerking. Pel de uien en snipper fijn. Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en hak fijn.

  2. Smelt de boter in een kookpot en fruit de uien aan. Voeg de slabladeren toe en laat ze slinken onder gesloten deksel.

  3. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.

  4. Laat 10 minuten doorkoken en mix de soep. Breng op smaak met room, peper en zout.

  5. Breng 1 liter water samen met de azijn aan de kook. Breek de kwarteleitjes in kommetjes. Roer met een garde het water rond zodat een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 eitje in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal met de rest van de eitjes.

  6. Verdeel de soep over borden. Leg in elk bord een slablaadje, verdeel de garnaaltjes erover en leg er een gepocheerd eitje op. Werk af met peterselie.