Soezen met zalmmousse

6Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 75 ml water
  • 75 ml Boni Selection volle melk
  • 15 g witte suiker
  • 75 g Spar boter
  • snuifje zout
  • 110 g patisseriebloem
  • 3 Spar eieren
  • 100 g Spar zalmfilet
  • 150 g Spar gerookte zalm
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml Boni Selection room
  • 100 ml visfumet
  • cayennepeper
  • 50 ml Boni Selection zure room
  • zalmeitjes
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Soezendeeg: breng het water, de melk, het zout en de boter aan de kook op een matig vuur.
  3. Meng de suiker met de bloem in een kom.
  4. Haal de kookpot van het vuur en voeg de bloem met suiker in 1 keer toe en roer goed door.
  5. Zet de kookpot terug op het matige vuur.
  6. Roer door met een spatel tot een samenhangende, gladde bol.
  7. Schep het deeg in een grote kom.
  8. Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na 1 toe om een glanzend, stevig deeg te bekomen. Het deeg is goed als het glad is, zijn vorm kan behouden en twijfelend van een lepel loopt.
  9. Doe het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje van 1 cm.
  10. Spuit niet te hoge bolletjes van 3 cm breed en 2 cm hoog op een bakplaat met bakpapier. Laat plaats tussen de soezen. Maak de vingers nat en druk zo het puntje weg op elke soes.
  11. Zet in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 175°C.
  12. Bak 30 min tot de soezen bruin beginnen worden.
  13. Haal uit de oven en laat de soezen afkoelen op een rooster.
  14. Zalmmousse: breng de visfumet aan de kook.
  15. Voeg de zalmfilet toe en dek af met een deksel. Laat 8 min rustig sudderen.
  16. Mix de gerookte zalm met de mascarpone en room tot een glad mengsel.
  17. Schep de zalmfilet met een schuimspaan uit de visfumet. Mix de zalmfilet onder het mascarponemengsel. Kruid met zout en cayennepeper.
  18. Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm en zet in de koelkast om op te stijven.
  19. Afwerking: maak met een mesje al draaiend een gat in de onderkant van elke soes.
  20. Vul ze met de spuitzak op met de zalmmousse.
  21. Werk af met een toefje zure room en wat zalmeitjes.

< naar recepten