Soezen met zalmmousse
Ingrediënten
- 75 ml water
- 75 ml Boni Selection volle melk
- 15 g witte suiker
- 75 g Spar boter
- snuifje zout
- 110 g patisseriebloem
- 3 Spar eieren
- 100 g Spar zalmfilet
- 150 g Spar gerookte zalm
- 100 g mascarpone
- 100 ml Boni Selection room
- 100 ml visfumet
- cayennepeper
- 50 ml Boni zure room
- zalmeitjes
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Soezendeeg: breng het water, de melk, het zout en de boter aan de kook op een matig vuur.
- Meng de suiker met de bloem in een kom.
- Haal de kookpot van het vuur en voeg de bloem met suiker in 1 keer toe en roer goed door.
- Zet de kookpot terug op het matige vuur.
- Roer door met een spatel tot een samenhangende, gladde bol.
- Schep het deeg in een grote kom.
- Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na 1 toe om een glanzend, stevig deeg te bekomen. Het deeg is goed als het glad is, zijn vorm kan behouden en twijfelend van een lepel loopt.
- Doe het deeg in een spuitzak met rond spuitmondje van 1 cm.
- Spuit niet te hoge bolletjes van 3 cm breed en 2 cm hoog op een bakplaat met bakpapier. Laat plaats tussen de soezen. Maak de vingers nat en druk zo het puntje weg op elke soes.
- Zet in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur tot 175°C.
- Bak 30 min tot de soezen bruin beginnen worden.
- Haal uit de oven en laat de soezen afkoelen op een rooster.
- Zalmmousse: breng de visfumet aan de kook.
- Voeg de zalmfilet toe en dek af met een deksel. Laat 8 min rustig sudderen.
- Mix de gerookte zalm met de mascarpone en room tot een glad mengsel.
- Schep de zalmfilet met een schuimspaan uit de visfumet. Mix de zalmfilet onder het mascarponemengsel. Kruid met zout en cayennepeper.
- Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van 1 cm en zet in de koelkast om op te stijven.
- Afwerking: maak met een mesje al draaiend een gat in de onderkant van elke soes.
- Vul ze met de spuitzak op met de zalmmousse.
Werk af met een toefje zure room en wat zalmeitjes.
Delen