Sorbet van bloedappelsien met zoete aardappel en kletskoppen

Sorbet van bloedappelsien met zoete aardappel en kletskoppen

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 2 bloedappelsienen en snij de schil fijn tot zeste.

  2. Pers de appelsienen (6 à 8 stuks). Giet het sap in een hoge beker en zet de baumémeter erin. Vul aan met een hoevelheid suikersiroop totdat de baumémeter op ongeeveer 23 Baumé staat.

  3. Giet het sap in de sorbetière en draai af tot sorbet gedurende 20 tot 30 minuten. Schep in een doos en bewaar in de dievriezer.

  4. Spoel de zoete aardappelen,maarschil ze niet. Leg ze op een bakplaat en steek in de oven gedrurende 45 minuten op 170°C. Controleer of de aardappelen gaar zijn met een vork. De binnenkant moet zacht zijn.

  5. Haal uit de oven en verwijder de schil. Pureer de zoete aardappel en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

  6. Blancheer de sinaasappel zeste 3 keer. Neem steeds vers water. Stoof de zeste vervolgens aan in wat suiker, tot deze lichtjes begint te karamelliseren. Laat afkoelen.

  7. Trek een streep zoete aardappelpuree op de borden met behulp van de achterkant van een lepel. Schep kleine bolletjes sorbet en schik deze tussen 2 kletskoppen.

  8. Zet deze torentjes op de zoete aardappelpuree en werk af met de gekonfijte zeste.