Spaghetti met courgettesaus, gehakt, snijbonen en kerstomaatjes

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 140°C.
-
Leg de kerstomaten (met groen) in een ovenschotel.
-
Besprenkel met olijfolie. Bestrooi met de suiker, Italiaanse kruiden, wat zwarte peper en zout.
-
Gaar 30 min in de voorverwarmde oven.
-
Pel de ui en look. Snij in grove stukken.
-
Halveer de courgette in de lengte en snij in grove halve cirkels.
-
Verhit wat olijfolie en bak de ui en look 5 min glazig, zonder te kleuren, op een zacht vuur.
-
Roer de courgette erdoor en bak 1 min. Voeg de rozemarijn en laurier toe.
-
Blus met de kippenbouillon. Laat 20 min rustig koken zonder deksel.
-
Verwijder de rozemarijn en laurier en mix de saus met een staafmixer.
-
Laat, indien nodig, verder inkoken tot de gewenste sausdikte. Kruid met zout en cayennepeper.
-
Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snij in schuine stukken van 1 cm.
-
Verhit wat olijfolie in een braadpan. Bak het gehakt rul.
-
Roer de snijbonen erdoor en laat 5 min meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Breng gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingstijd op de verpakking.
-
Serveer de spaghetti met de courgettesaus en gehaktmengeling. Werk af met enkele kerstomaten in tros en geschaafde Parmezaanse kaas.