Spruitjesstamppot met rookworst, groene peper en schnitzel

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af, laat drogen en stamp grof.
-
Kuis de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes. Snij de spruitjes fijn.
-
Laat de peperbollen uitlekken.
-
Snij de rookworst in blokjes van 1 x 1 cm.
-
Verhit wat boter in een pan. Bak de rookworst krokant. Schep ½ bij de aardappelpuree.
-
Laat de peperbollen bakken tot ze poffen. Roer de spruitjes erdoor en roerbak gaar. Voeg de mascarpone toe en laat opwarmen.
-
Voeg bij de puree en meng goed. Kruid het geheel met zwarte peper, zout en muskaatnoot.
-
Bak de schnitzels goudbruin in een pan met wat boter. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Serveer de stamppot met de schnitzel. Werk af met de overige blokjes worst en wat peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders