Steak met blauwe kaas, zoete koolsla en wedges

Steak met blauwe kaas, zoete koolsla en wedges

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Vis , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zoete koolsla

    Schil de wortel. Rasp de wortel en rode kool fijn. Gebruik voor de rode kool eventueel een mandoline.

  2. Meng de rode kool, wortel, mayonaise, mosterd, karnemelk, witte wijnazijn en blonde kandijsuiker in een mengkom. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Was de aardappelen en snij ze in 4 of 6 partjes. Breng licht gezouten water aan de kook en kook de aardappelpartjes 8 min. Giet af en laat afkoelen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  4. Bij het serveren

    Warm de oven voor op 180°C.

  5. Zet de aardappelpartjes in een ovenschotel en besprenkel met zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  6. Bak de steak in wat boter bruin aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Zet in een ovenschotel en verkruimel de roquefort erop. Zet 8 min in de oven.

  7. Serveer de steak met de wedges en zoete koolsla.