Stoofpot met rundvlees, witte pens en stoofpeertjes

Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , Pindanoten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingemaakte peertjes:
-
Pers de citroen. Schil de peertjes en snij in 2 of 4 (afhankelijk van de grootte).
-
Breng het water met de suiker, kaneelstok en citroensap aan de kook tot de suiker is gesmolten.
-
Giet in een steriele bokaal over de peertjes. Schroef dicht en draai om. Laat afkoelen.
-
Bewaar op kamertemperatuur.
-
Stoofpot:
-
Pel de ui en snij in halve ringen.
-
Snij het groen van de prei en was het wit grondig. Halveer de prei en snipper fijn. Schil de wortelen en snij in plakjes van 0,5 cm breed. (Gooi het preigroen niet weg, dat kan je fijngesnipperd verwerken in een stevige groentesoep.)
-
Snipper de savooikool fijn. Schil de rapen en snij in 4 à 8 partjes (afhankelijk van de grootte). Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de pensen in plakken van 0,5 cm dik.
-
Smelt boter in een kookpot. Bak het stoofvlees mooi bruin. Kruid met zwarte peper en satékruiden. Roer de ui en spekreepjes erdoor. Laat de ui glazig bakken. Voeg de prei en takjes tijm toe en roer goed.
-
Blus met de rundsbouillon en breng aan de kook. Laat 1 u 30 min rustig sudderen onder deksel.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Voeg de aardappel, wortel en raap toe en laat 15 min meekoken. Roer de savooikool erdoor en laat 5 min sudderen. Doe de witte pensen erbij en laat 1 min sudderen.
-
Serveer met stoofpeertjes.
-
Werk af met de verse peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders