Stoofpot van everzwijn met kriekbier, veenbessenjam, chocolade, gebakken appel en aardappelsoufflé PT2H 4 porties 2 laurierblaadjes 600 g everzwijnragout Spar boter (op kamertemperatuur) 2 uien 1 eetlepel rode wijnazijn 4 zoete appelen 300 g puree 1 Spar ei g Boni Selection room takje tijm 2 el veenbessenjam bloem nootmuskaat 25 g pure chocolade 1 klein kriekbier

Stoofpot van everzwijn met kriekbier, veenbessenjam, chocolade, gebakken appel en aardappelsoufflé

281fd0d4a4fc2bec4785b1118a0500f4626377511c2678cdd10854182206912f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snipper ze fijn. Bak samen met het vlees goudbruin in een beetje boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  2. Blus het vlees met de azijn en het bier. Voeg de veenbessenjam toe. Laat ± 2 u op een zacht vuur sudderen tot het vlees gaar is. Voeg de chocolade toe als het vlees gaar is.

  3. Bind de saus door 1 el zachte boter te mengen met 1 el bloem.

  4. Aardappelsoufflé: vet een muffinvorm in met zachte boter. Meng de puree met het ei en de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel over de muffinvorm.

  5. Bak de aardappelsoufflé gaar in de oven op 190°C in ± 25 min.

  6. Snij de appelen in dikke schijven en bak kort aan in boter. Kruid met peper en zout.