Stoofvlees met trappist, wortelgroenten en sinaasappel

Stoofvlees met trappist, wortelgroenten en sinaasappel

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in stukken van 5 cm.

  2. Pel de uien en snij grof. Pel de look en snij in plakjes.

  3. Schil de wortels en pastinaken en snij in stukken.

  4. Pluk de peterselieblaadjes los en snipper fijn.

  5. Verwarm de oven voor op 160°C.

  6. Verhit 3 el geklaarde boter in een gietijzeren pot en bak het vlees in porties rondom bruin. Schep het vlees uit de pot en hou opzij.

  7. Roerbak de uien en look in het braadvet. Voeg tijm en laurier toe en laat rustig stoven.

  8. Blus met de fond en voeg het bier en sinaasappelsap toe. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Voeg het vlees en vrijgekomen vocht toe, samen met de pastinaak- en wortelstukken.

  9. Breng aan de kook, dek af en zet 1 u 30 min in de oven.

  10. Haal het deksel van de pot, roer door en plaats het deksel er half op. Zet nog 1 u 30 min in de oven zodat de saus kan inkoken en het vlees botermals is. Kruid met peper en zout.

  11. Werk af met zeste van sinaasappel en bladpeterselie.