Tartaar van honingmeloen met ijs van geitenkaas en amandelen

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de honingmeloen middendoor. Snij ½ in kleine blokjes en ½ in 6 gelijke balkjes.

  2. Bestrooi de balkjes met suiker en een snuifje zout. Laat 30 min trekken. Spoel de meloenbalkjes af en dep droog.

  3. Snipper wat muntblaadjes fijn.

  4. Snij de aardbeien in kleine stukjes. Meng met de meloenblokjes, fijngesnipperde munt en voeg eventueel een beetje honing toe.

  5. IJs van geitenkaas: klop de stengel citroengras plat. Zet dit samen met de suiker en het water op een vuur en laat opkoken.

  6. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Voeg de geitenkaas toe en een beetje citroensap.

  7. Laat volledig afkoelen en draai af in de ijsmachine tot ijs. Zet in de diepvries tot gebruik.

  8. Gekaramelliseerde amandelen: warm de amandelen op in een pan zonder vetstof. Voeg een schep suiker toe en blijf roeren tot de suiker gaat smelten.

  9. Giet er een klein scheutje olie bij, zo komen de noten los van elkaar.

  10. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  11. Leg een meloenbalkje op het bord. Schep de mengeling van meloen en aardbeien erbij.

  12. Maak een mooie quenelle van het ijs en leg op het fruit.

  13. Werk af met wat takjes munt en de gekaramelliseerde amandelen.