Tartaar van kabeljauw met ijs van graantjesmosterd en kerstomaatjes
Kookgerei
Uitsteekvormpje (1)
Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal de vis uit de verpakking en spoel. Dep droog.
-
Snij de vis in fijne stukjes met een scherp mes.
-
Reinig de lente-ui en snipper fijn. Snij ¾ van de bieslook fijn.
-
Werk de tartaar van kabeljauw af met olijfolie, versnipperde lente-ui en versneden bieslook.
-
Kruid met peper en zout en verfris net voor het serveren met citroensap en -zeste.
-
Mosterdijs
Warm de melk op met de tijm en laurier.
-
Klop de eidooiers samen met de suiker.
-
Giet de kokende melk door een zeef op de losgeklopte dooiers.
-
Zet nog even op het vuur en verwarm al roerende kort zonder te koken.
-
Laat het mengsel wat afkoelen en voeg de zure room en graantjesmosterd toe.
-
Giet in de ijsmachine en draai af tot ijs.
-
Doe de kabeljauwtartaar in een ring in het midden van het bord. Haal de ring weg.
-
Snij de kerstomaatjes in 2 en schik op de tartaar. Werk af met wat fijngesneden lente-ui en bieslook.
-
Maak een mooie quenelle van het mosterdijs en schik op de tartaar. Serveer direct.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven