Tarte tatin van mango met gezouten karamel PT1H 4 porties 130 g suiker 50 g gezouten Spar boter 40 ml water 1 pakje Spar bladerdeeg 3 mango's Spar pistachenoten

Tarte tatin van mango met gezouten karamel

69f7e3482da7942cc831b573401bfb15af7a96359ee68833d6eb6b6b2de91d7c.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de helften van de mango van de pit en schil ze dan.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Verhit de suiker met het water in een tatinpan op een matig vuur. Vooral niet roeren in deze fase, anders krijg je kristallen. Je hebt wat geduld nodig tot je de karamelkleur bekomt.

  4. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor met een garde.

  5. Schik de 6 mangohelften op de karamel.

  6. Dek af met bladerdeeg. Vouw het overhangende deeg naar binnen en stop ook de deegrand losjes in tussen de pan en de mango.

  7. Maak met de punt van een scherp mes enkele inkepingen zodat het teveel aan vocht kan ontsnappen.

  8. Bak in 30 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.

  9. Laat de tatin 5 min rusten. Leg er een schaal omgekeerd op en keer ze samen om.

  10. Bestrooi met gehakte pistachenoten.